KINESKI IZASLANIK PORUČIO EVROPI: Momentalni prekid vatre u Ukrajini, Rusija da zadrži nove regione

KINESKI IZASLANIK PORUČIO EVROPI: Momentalni prekid vatre u Ukrajini, Rusija da zadrži nove regione

Специјални представник Кине за Евроазију Ли Хуи позвао је европске земље које је обишао током турнеје да се инсистира на моменталном прекиду ватре у Украјини при чему би Русија задржала нове регионе, пише амерички лист „Волстрит џорнал“ позивајући се на обавештене западне званичнике.

„Кинески званичник имао је јасну поруку: савезници САД у Европи треба да апелују на моменталан прекид ватре“, наводи се у чланку и додаје да би при томе Русија задржала контролу над новим регионима.

Према речима добро обавештених званичника, специјални представник позвао је европске владе да брзо делују у циљу прекида сукоба у Украјини док се он не рашири даље.

Ипак, према дипломати који је разговарао да кинеским изаслаником, званичнику из Пекинга је стављено до знања да замрзавање сукоба није у складу са интересима међународне заједнице све док Русија не повуче своје снаге из Украјине.

Специјални изасланик данас борави у Москви.

Нови региони Русије су ДНР, ЛНР, Запорошка и Хероснска област.

Preuzeto sa: https://www.intermagazin.rs/kineski-izaslanik-porucio-evropi-momentalni-prekid-vatre-u-ukrajini-rusija-da-zadrzi-nove-regione/

Podelite sa drugima:

Povezani članci