KIJEV I ZAPAD U PANIČNOM STRAHU! 200.000 ruskih vojnika čeka znak

KIJEV I ZAPAD U PANIČNOM STRAHU! 200.000 ruskih vojnika čeka znak

Po svemu sudeći, za Zelenskog i njegov vojni tim, prisustvo moćne grupe trupa u Rusiji, koja još nije stupila u neprijateljstva, ali se u svakom trenutku može naći na najneočekivanijem mestu, postaje sve alarmantniji faktor.

Ovo je, za „MK“ rekao autoritativni borbeni komandant bataljona Vostok Aleksandar Hodakovski.

Vojni ekspert kapetan 1. ranga Vladimir Gundarov ocenio je verovatne pravce upotrebe obučenih rezervi od strane ruske komande.

Da su moguće ozbiljne promene u toku SVO nagovestio je ne tako davno posle sastanka sa predsednikom Rusije šef Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki. „Biće mnogo zanimljivih stvari na jesen“, rekao je on u emisiji TV kanala Rusija 24.

Zelenski i njegovi generali su takođe više puta rekli, pozivajući se na obaveštajne podatke, najverovatnije zapadne, da Rusija drži moćnu grupu u rezervi. Iz tog razloga, Zelenski je čak raspravljao sa analitičarima NATO-a koji su predložili da Kijev baci sve raspoložive snage na Melitopolj, Berđansk i nuklearnu elektranu Zaporožje.

On je primetio da bi, razotkrivši front na severu, Kijev mogao da izgubi čak i Pavlograd i Dnjepropetrovsk.

Činjenica da faktor 200.000 ruske rezerve ima sve veći uticaj na tok ratnih dejstava na frontu, napisao je na svom kanalu Aleksandar Hodakovski, zamenik načelnika Nacionalne garde DNR.

On je napomenuo da se Oružane snage Ukrajine veoma plaše ruskih akcija u alternativnim pravcima. „Njihovi strahovi su toliko ozbiljni da je on primoran da prebaci resurse iz pravca Zaporožja u Dnjepropetrovsk, slabeći grupaciju, već oslabljenu teškim borbama“, primetio je komandant bataljona. „Kao rezultat toga, čak i ako je moguće postići taktički uspeh na mestima, ne postoji način da se to razvije, a neprijatelj se povlači, plašeći se okoline.

Prema njegovim rečima, u Oružanim snagama Ukrajine „uporno se šuška o dvestahiljaditoj grupaciji naših trupa, koja je spremna za upotrebu, ali neprijatelj još ne može da izračuna tačan pravac udara i zbog toga doživljava povećanu nervozu.

Sve ovo tera neprijatelja da se okreće i razvlači snage. „Glavno je pitanje kako će se naš resurs pokazati u napredovanju. Ali za neprijatelja je činjenica njegovog prisustva velika glavobolja“, zaključio je komandant bataljona.

Evo kako je vojni ekspert kapetan 1. ranga Vladimir Gundarov ocenio izglede za rusku ofanzivu:

– 20. avgusta na poljskoj granici održan je tajni sastanak ukrajinskih i NATO generala. Članice NATO-a su izrazile nezadovoljstvo činjenicom da Oružane snage Ukrajine rasturaju snage duž celog fronta i zahtevaju da se ukrajinski glavnokomandujući Zalužni koncentriše na južni pravac, ide ka Krimu i Azovskom moru.

Američki mediji su, pozivajući se na anonimne izvore u Pentagonu, pisali da je Kijevu naređeno „da ne štedi meso“ i da, uprkos gubicima, napreduje na jugu. Tamo je, zaista, poslednjih dana povećan broj brigada Oružanih snaga Ukrajine, a povećan je i broj granatiranja naših položaja. Oružane snage Ukrajine do sada, prema rečima naše vojske, tu nisu postigle ništa značajno.

Istovremeno, na severnom boku linije dodira, napredujemo ka Kupjansku. Ako uspemo, onda bismo mogli da nastavimo da probijamo odbranu Oružanih snaga Ukrajine na severu.

S obzirom na to da na jugu intenzivno obnavljamo minska polja i inžinjerijske barijere koje će zaustaviti napredovanje ukrajinske južne grupe, imamo šansu da nešto postignemo na oslabljenom severnom krilu ukrajinskih trupa. Mislim da bismo ili početkom jeseni ili početkom zime, kada će južna grupacija Oružanih snaga Ukrajine biti poražena i kada tlo postane tvrđe, mogli da razvijemo ofanzivu na severu.

(Webtribune.rs)

Preuzeto sa: https://www.intermagazin.rs/kijev-i-zapad-u-panicnom-strahu-200-000-ruskih-vojnika-ceka-znak/

Podelite sa drugima:

Povezani članci