Kezz je prva Srpkinja koja će nastupiti na britanskom Glastonbury festivalu

Kezz je prva Srpkinja koja će nastupiti na britanskom Glastonbury festivalu

Tamara Ristić Kezz/ Photo: Dragan Ristić

Tamara Ristić, poznatija kao Kezz, biće prvi domaći izvođač koja će nastupiti na prestižnom Glastonbury festivalu, koji će se održati na farmi Worthy u gradiću Šepton Malet, od 21. do 25. juna.

Kezz je producentkinja iz Beograda, live looping umetnica, kantautorka i muzičarka koja trenutno živi u Ljubljani. Njeni nastupi predstavljaju hibrid živog performansa i DJ-inga, gde kombinuje sopstvenu produkciju i očaravajuće live pevanje s elektronikom i raznim muzičkim stilovima.

Tamara Kezz objavila novi album… Poslušajte “Elektroizvoriku”

Njen debitantski album Kezz objavljen je 2017. godine za izdavačku kuću Mascom Records, i predstavlja upečatljivi miks modernog, elektroakustičnog zvuka i stilizovanog pevanja, inspirisanog tradicionalnom muzikom Balkana sa snažnom emotivnom interpretacijom i jarkom energijom.

Tamara takođe producira u okviru dua Tijamara, zajedno sa sestrom Tijanom. Istraživanje etno motiva nastavlja i na sledećem albumu, prikladnog naziva Elektroizvorika, na kojem se prepliću svedeni tech house, i romanska, bugarska, makedonska, srpska i druge zvučne tradicije.

HL VIDEO INTERVJU – TAMARA RISTIĆ KEZZ: Evo kako sam spojila nespojivo

Glastonbury festival je jedan od najpoznatijih muzičkih festivala na svetu koji se održava u Velikoj Britaniji. Festival je poznat po raznolikosti muzičkih žanrova, velikim imenima iz sveta muzike, ali i po podršci umetnosti, pozorištu i ekološkim inicijativama.

Glavni fokus festivala je muzika, a na desetinama bina i pozornica nastupaju najpoznatiji izvođači iz svih žanrova, uključujući rok, pop, elektronsku muziku, hip-hop, folklornu muziku. Neki od najvećih izvođača svetske scene su nastupali na Glastonbury festivalu, uključujući The Rolling Stones, Bujonse, Dejvid Bouvi, Arctic Monkeys, Radiohead, Adel i mnogi drugi.

Izvor: https://headliner.rs/2023/06/08/kezz-je-prva-srpkinja-koja-ce-nastupiti-na-britanskom-glastonbury-festivalu/

Podelite sa drugima:

Povezani članci