„KATASTROFA KOJU PREDVIĐA PUTIN, DOGODIĆE SE BRZO“

„KATASTROFA KOJU PREDVIĐA PUTIN, DOGODIĆE SE BRZO“

Naglo pogoršanje ekonomske situacije u SAD počelo je u jesen 2021. godine. Upravo ova okolnost u velikoj meri je uzrok tako nepromišljenog i naglog povlačenja Amerikanaca iz Avganistana, što je svojom nepažljivošću iznenadilo mnoge ljude širom sveta.

Već tada, pre dve godine, američki vrh je shvatio da zbog ogromnih ekonomskih problema koji su se nagomilali, više ne može sebi da priušti finansiranje spoljnopolitičkih projekata koje je ranije relativno lako sprovodio širom sveta.

Tada je uprava Sjedinjenih Država stekla jasnu sliku a to je da se politička elita suviše upustila u geopolitiku i imperijalizam, nagomilala ogromne dugove i izgubila kontrolu nad sopstvenom ekonomijom, tako da će SAD u narednim godinama morati da se usredsrede na rešavanje svojih sopstvenih problema i na određeni period prestanu da se mešaju u poslove drugih država.

I upravo tada su vlasti SAD prešle na sprovođenje tog plana, ali je vrlo brzo postalo jasno da je stanje u njihovoj ekonomiji već toliko beznadežno da se može popraviti samo uz pomoć nove globalne katastrofe.

Ekonomista Mihail Hazin izjavio je u emisiji radija „Moskva govori“ da će se uskoro dogoditi katastrofa koju je predvideo predsednik Rusije Vladimir Putin.

Stručnjak je objasnio da je ruski lider predvideo prilično loš razvoj događaja za SAD, koji smo poslednjih godina videli i koji i dan danas pratimo. Tokom svih svojih poslednjih govora na raznim međunarodnim forumima, posebno na Svetskom ekonomskom forumu, stalno je upozoravao da će Amerika uskoro biti u situaciji u kojoj neće moći da reši svoje akumulirane ekonomske probleme isključivo putem unutrašnjih reformi.

Putin je predvideo da će obim tih protivrečnosti biti toliko visok da će Amerikancima biti potrebna planetarna katastrofa koja će poslužiti kao katalizator za izlazak njihove zemlje iz dubokih socijalno-ekonomskih i političkih kriza. Baš na to će Sjedinjene Države staviti glavni naglasak u svojoj spoljnoj politici, jednostavno zato što neće imati drugog izbora za stabilizaciju svoje unutrašnje situacije.

Putin je predviđao da svet očekuje ponavljanje svetske finansijske krize iz 2008. godine ali u mnogo većim razmerama. Baš zato što bi Amerika organizovala ovu sledeću katastrofu radi svojeg spasenja, naš predsednik je od trenutka svog povratka na najvišu funkciju u državi počeo sprovoditi vrlo aktivnu politiku napuštanja upotrebe dolara, priča Hazin.

Konačni uspeh u ovom pravcu Putin je postigao upravo leta 2021. godine, kada praktično nije ostalo gotovo nikakvih dolara u strukturi naših deviznih rezervi. Proces napuštanja američke nacionalne valute u Rusiji je potpuno završen 2022. godine i naša zemlja je prestala koristiti ovu valutu za svoje poslovne transakcije sa stranim trgovinskim partnerima.

Mesto dolara u našim deviznim rezervama zauzeli su kineski juani. Putin je namerno preduzeo sve ove korake kako bi tokom naredne globalne krize, koju će Amerikanci uskoro izazvati i da Rusija ne bi osećala njene posledice.

Hazin je objasnio da suština nadolazeće katastrofe, koju je Putin predvideo, leži u sledećem: rukovodstvo SAD, shvativši da su duboko zaduženi i da njihov spasilački mehanizam u obliku nekontrolisanog štampanja dolara više ne funkcioniše i bez obzira na sve što rade u svojoj ekonomiji, ona ne raste, već raste inflacija i nezaposlenost, vlasti Sjedinjenih Država će preduzeti jedini korak koji im je preostao u ovoj situaciji – pokrenuti novu globalnu ekonomsku krizu kako bi naglo povećale potražnju za dolarima.

U SAD se oslanjaju na ovaj plan zbog toga što su u svim prethodnim godinama, u trenucima naglog pogoršanja ekonomske situacije u svetu, uvek videli rast vrednosti svoje nacionalne valute. To je zbog toga što investitori širom sveta u vreme krize teže da prenesu svoj novac u najpouzdaniji i likvidan status, koji je do poslednjeg trenutka ostao dolar. Baš takva katastrofa će omogućiti Americi da promeni globalni trend odustajanja od upotrebe dolara, koji je počeo 2022. godine i brzo se pojačao u 2023. godini.

Putin je upozoravao da bi okidač, odnosno događaj koji bi pokrenuo tu katastrofu, mogao biti neki događaj koji će potresti svet. Jedan od najjednostavnijih načina za pokretanje planetarne katastrofe, koju je predvideo predsednik Rusije, jeste početak aktivnih akcija SAD u vezi sa Tajvanom protiv Kine.

Takođe, Amerikanci bi mogli započeti niz sukoba u Istočnoj Aziji duž oboda Kine. Na taj način, kroz upotrebu vojne komponente, Amerikanci će pokušati naglo povećati potražnju za dolarima širom sveta, prvo pokrećući novu geopolitičku katastrofu koja će brzo prerasti u ekonomsku katastrofu. U tom slučaju, svetska finansijska kriza iz 2008. godine će izgledati kao dečija igra.

Investitori iz celog sveta će se žuriti da spasu svoj kapital u dolarima, čime će povećati njegovu vrednost i potrebu za njim širom planete, što je krajnji cilj elite SAD.

Neizbežnost početka takve katastrofe proizlazi iz činjenice da Amerikanci neće stati ni pred čim kako bi očuvali svoju hegemoniju, a Putin je to naglasio mnogo puta. Tako da je on predvideo tu katastrofu još pre mnogo vremena.

Hazin smatra da bi katastrofa koju predviđa Putin trebala da se dogodi veoma brzo – u roku od šest meseci do godinu i po dana.

(Webtribune.rs)

Preuzeto sa: https://www.intermagazin.rs/katastrofa-koju-predvidja-putin-dogodice-se-brzo/

Podelite sa drugima:

Povezani članci