Капа доље

Капа доље

Желидраг Никчевић (фото: С. Гарић)

Пише: Желидраг Никчевић

Прошлог петка, на завршном митингу подршке Андрији Мандићу, рекао сам да нико од тројице Ђукановићевих реалних противника не губи у првом кругу, да нико не испада, него је обавезан да настави борбу и у другом полувремену допринесе коначном свргавању диктатора. Тако ће, вјерујем, и бити. Али, да кренемо мало, што кажу, са краја тањега. У реду, нема губитника, а ко је добитник?

Кад човјек мало зрелије размисли, и још кад чује реакције лидера, испада да је највећи добитник после првог круга странка која се баш искрено и широкогрудо зове – Уједињена. Како сад то?

Ви, маловјерни, одмах заборавите на грубе и глупе бројке. Вама се само чини да су они добили ту негдје око једног процента. Не, имају они много више тврдих присталица, “часна ријеч, мајке ми, искрено вам кажем и држим ријеч“, можда и десет пута више, али су их, како нам је објашњено, за сваки случај авансно предали будућем побједнику.

А зашто? – питаћете, јер сте и даље наивни. Па ево, чули сте: од страха јуначкога, оправданога, тако рећи косовскога – да који глас случајно не залута Ђукановићу или не дај боже, пу-пу-пу, Андрији Мандићу. Што је сигурно, сигурно. Жртвовали се, уложили, инвестирали, сад је озбиљан дио Милатовићевих акција у њиховим рукама, само још да он то и примијети.

Ето шта значи бити мудар и прорачунат, скоро као онај Чичиков са мртвим душама, а не као Мандић са његових традиционалних и суштински безначајних двадесетак процената. Не зна се откуд му и толико, ни ко су ти људи, ни шта ће уопште њихови гласови Јакову Милатовићу, кад им самопрегорна Уједињена у другом кругу гарантовано прилаже још грандиозних пола процента. И плус аплаузе. И плус лајкове. Па ви сад израчунајте.

Да, пријатељи, па ви сад израчунајте колико оваквих мизерних једнопроцентних ујединитеља тумараЦрном Гором, од странке до странке, од избора до избора, и скините капу пред сваким гласачем господина Андрије Мандића. Нема их много, ни стотину хиљада.

А капа да буде црногорска, са четири завјетна оцила.

Izvor: https://www.in4s.net/kapa-dolje/

Podelite sa drugima:

Povezani članci