JOŠ NISTE SHVATILI ZA ŠTA SE SPREMA RUSIJA I ŠTA JE GLAVNI SMISAO NOVE DUŽNOSTI GENERALA SUROVIKINA

JOŠ NISTE SHVATILI ZA ŠTA SE SPREMA RUSIJA I ŠTA JE GLAVNI SMISAO NOVE DUŽNOSTI GENERALA SUROVIKINA

S ruskog preveo Zoran Milošević

Njihov plan je krajnje jednostavan. Naneti udare po ruskoj teritoriji kako bi imali širok odjek u javnosti. I ne samo medijski, već i, da tako kažem, prirodni.

Očekuje se da ako se Rusi koji žive na prilično velikom području zemlje iznenada osete nezaštićenima, onda će to dovesti, ako ne do direktnih nemira, onda barem do problema za Putina na predsedničkim izborima.

Ne morate, dakle, biti veliki vizionar da biste pretpostavili da će glavni udarac doći u periodu pred predsedničke izbore. A za to su na Zapadu u toku pripremni radovi.

Glavni korak u pripremi zemlje da odbije ovu provokaciju bilo je imenovanje generala Surovikina na mesto šefa koordinacionog odbora za pitanja protivvazdušne odbrane pri Savetu Ministarstva odbrane ZND

Nažalost, u našoj zemlji još uvek ima mnogo ljudi koji ne razumeju pravu prirodu događaja koji se dešavaju ili ih pogrešno ocenjuju. Upravo iz tog razloga stalno slušamo o Putinovoj sporost i neodlučnosti. Neko zaista ne razume pravi smisao onoga što se dešava, drugi jednostavno pokušavaju da na ovaj način naprave raskol u našem društvu.

Ne treba to što se dešava smatrati nekom vrstom lokalnog sukoba na teritoriji susedne države. U stvari, vidimo konfrontaciju između kolektivnog Zapada s jedne i Rusije s druge strane. I moramo shvatiti da se ovaj sukob neće završiti nerešenim rezultatom. Definitivno će se završiti pobedom jedne od strana. Nema drugih opcija. Nikakvi mirovni pregovori, mogući i nemogući u principu, ne bi trebalo da vas dovedu u zabludu. Ako se dogode, nosiće samo dva značenja. Biće to ili pauza za pregrupisavanje snaga i dodatnu obuku. Ili će to biti nečija predaja. I opet ponavljam da je reč o kolektivnom Zapadu i Rusiji.

Moguće je različito odnositi prema eventualnoj pauzi. I ovde je vredno razumeti da glavna stvar nije sama pauza, već njeni uslovi i kako je svaka strana koristi. Dakle, i Zapad i Rusija mogu da dobiju pozitivne trenutke za sebe, a uopšte nije činjenica da to KZ (kolektivni Zapad) koristi bolje od nas.

Za sada je jasno da Rusija pobeđuje u sukobu. Pobeda nije samo teritorija. Čak ni samo ona. Nešto je drugo glavno. Koliko su iscrpljeni resursi svake strane. I ovde ruski resurs ne samo da nije iscrpljen, već se povećava svakog meseca. U ovom trenutku resurs Zapada slabi, uprkos tome što su već dali gotovo sve što su mogli našim protivnicima. Sada daju i poslednji argument u obliku F 16.

Ovaj argument nije toliko važan za izvođenje operacije koliko je opasan po bezbednost naše zemlje. Na kraju krajeva, glavni zadatak ovih isporuka biće obezbeđivanje mogućnosti nanošenja udara raketama dugog dometa. I moramo razumeti da je to poslednji argument Zapada. Ako ne uspe, postoje dve opcije. Ili otvoreni ulazak u sukob, ili kapitulacija pod uslovima Rusije.

STVARNI CILJ ISPORUKE AVIONA F16 UKRAJINI

Međutim, važno je shvatiti da ovaj korak nije usmeren na samo poprište operacija. Uz svo poštovanje prema F16, ovaj zastareli model neće napraviti bitnu razliku u odnosu snaga. Ovde je cilj potpuno drugačiji.

U kombinaciji sa tvrdnjama našeg protivnika da sprema skoro 200.000 bespilotnih letelica, nije teško pogoditi koji su glavni ciljevi Zapada. Njima nije potrebna prekretnica na ratištu, potrebna im je prekretnica situacije unutar Rusije. Oni savršeno shvataju da samo tako mogu da dođu do pobede.

Njihov plan je krajnje jednostavan. Naneti udare po ruskoj teritoriji kako bi imali širok odjek u javnosti. I ne samo medijski, već i, da tako kažem, prirodni. Očekuje se da ako se Rusi koji žive na prilično velikom području zemlje iznenada osete nezaštićenima, onda će to dovesti, ako ne do direktnih nemira, onda barem do problema za Putina na predsedničkim izborima.

Ne morate, dakle, biti veliki vizionar da biste pretpostavili da će glavni udarac doći u periodu pred predsedničke izbore. A za to su na Zapadu u toku pripremni radovi.

Međutim, Rusija i njeno rukovodstvo su toga dobro svesni. Dakle, spremaju se za to na sve moguće načine. O tome govori čak i Šojguova izjava tokom inspekcije odbrambenih postrojenja o potrebi izgradnje radara. Na kraju krajeva, radar je više za odbranu.

Ipak, glavni korak u pripremi zemlje da odbije ovu provokaciju bilo je imenovanje generala Surovikina na mesto šefa koordinacionog odbora za pitanja protivvazdušne odbrane pri Savetu Ministarstva odbrane ZND. I morate shvatiti da je ovaj korak apsolutno logičan.

General Surovikin se već pokazao kao majstor izgradnje odbrane na terenu. Takozvana „Surovikinova linija“ postala je nepremostiva prepreka na putu naših neprijatelja. I ovo nije samo naše mišljenje. To jednoglasno izjavljuju gotovo svi zapadni stručnjaci.

Sada je vreme da stvorimo nešto slično, ali na nebu da nas zaštiti od delovanja Zapada. Svakako najzanimljivija stvar u ovome je to što govorimo o koordinaciji sistema PVO ne samo u Rusiji, već iu celoj ZND. Jednostavnim rečima, biće uključeni svi sistemi PVO koji se nalaze na teritoriji zemalja ZND (prirodno uključenih u ODKB). Ali pre svega, naravno, govorimo o Belorusiji. Uostalom, iz tog pravca treba očekivati najveću pretnju našoj teritoriji, što su nedavni događaji u Pskovu samo potvrdili.

Prema mom mišljenju, Surovikin ima dovoljno vremena da sve organizuje na pravom nivou. Nema sumnje u njegove sposobnosti. A ako budu podržani neophodnim zalihama protivvazdušne odbrane i radarskih sistema, onda će se neprijatelj suočiti sa istom stvari koju sada vidimo na terenu.

Za Rusiju je veoma važno da spreči Zapad da ostvari svoj plan. I još jednom te podsećam da je dizajniran za nas, a ne vojsku. Za nas da paničimo. I ovde treba da shvatimo da nema ograde bez „rupa““ i da nijedan sistem PVO ne daje 100% rezultat. Tako da se neke loše stvari mogu i dogoditi. Ovde je, dakle, izuzetna važna naša pravilna reakcija na moguće događaje, ništa manje važna od rada vojno-industrijskog kompleksa i Surovkina.

IZVOR: https://inforuss.info/vy-eshhe-ne-ponyali-k-chemu-gotovitsya-rossiya-i-v-chem-glavnyj-smysl-novoj-dolzhnosti-surovikina/

PREUZETO SA:https://naukaikultura.com/jos-niste-shvatili-za-sta-se-sprema-rusija-i-sta-je-glavni-smisao-nove-duznosti-generala-surovikina/

Podelite sa drugima:

Povezani članci