Hil(t)ovanje tužilaštva

Hil(t)ovanje tužilaštva

Piše: Mišo Vujović

Oktobar 1999. godine, ratna mašinerija se zahuktava. Za kratko je odložio Rambuje. Svi su igrali na vreme. Natovci nisu imali saglasje svih članica, čak se i Amerika, i pored državne sekretarke Madlen Olbrajt, ratoborno raščupane orlušine, dvoumila, kada je Hobruk zajedno sa Hilom, morao da izuje cipele u brlogu štaba terorističke OVK nazvavši ih primitivcima i anticivilizacijskim narodom.

Na scenu će tada stupiti Bedžet Pacoli čija je solarna diplomatija ubrzo, od Moskve, Londona i Vašingtona promenila imidž terorista koji obnoć postaju legitimna revolucionarna pobunjenička formacija. Razgoropađena Olbrajtova je preko Misije OEBS aktivirala proverenog majstora za masakre, krize, pučeve, tajne operacije širom Latinske Amerike šesdesetih i sedamdesetih, kasnije je u ratu Irak, koga je zvanični SAD podržavao, tajno naoružavao – prodavao oružje Iraku. Tajnih misija ovog monstruma ima na desetine, ali one se, zbog učešća Zelenih beretki odreda smrti Stejt departmenta kojim je komandovao i dalje drže u tajnosti. Pripremu za linčovanje Srbije kratko je obavljao u Bosni i Istočnoj Slavoniji odakle se obreo na Kosmet gde je kreirao Kosovske Markale, takozvani masakr u Račku, koji će homogenizovati javnost da Srbe treba kazniti. Posledice se znaju a zadržano dejstvo posejanog uranijumskog milosrđa odnele su i danas odnose na hiljade života na čitavoj teritoriji Srbije.
Istraživanja su pokazivala da javno mnjenje na zapadu još nije spremno da proguta još jednu zločinačku laž. Tih dana će u Prištnu stići američki veteran za masakre monstrum koga su mnogi narodi zapamtili.
Vilijem Voker, ambasador smrti ubrzo će uz pomoć nesmotrnosti srpske policije jednu besprekornu oružanu akciju protiv terorista pretvoriti u masakr nad civilima u selu Račku. Slučaj Račak je i u Hagu odbačen ali nelegitimno i brutalno bombardovanje, upravo treba legalizovati i legimitisati kao legitimnu vojnu intervenciju humanog karaktera. Da bi se još jedna istorijska laž verifikovala kao istina, potpis na otcepljenje Kosmeta gde se i danas okupljaju preostali živi predatori Klinton, Voker, Klark, Bler i ostali akcionari ove narko države.


Nažalost legitimitet takvom činu daju pojedini srpski političari ali i visoko postavljeni funkcioneri u tužilaštvu, što je najnoviji primer dve srpske tužiteljke Bojana Savović i Jasmina Paunović koje su dan uoči godišnjice bombardovanja zatražile prijem kod ambasadora Sad Hila, koji im je pružio podršku što je eklatantan primer mešanja u unutrašnje odnose države Srbije.
“O čemu je građanka „Laura“ pričala sa ambasadorom, saučesnikom terorista i kakve to veze ima sa „borbom protiv korupcije“?, pita se ugledni advokat Goran Petronijević. To je ozbiljno pitanje za državu i tužilački savet ma kakvi motivi vodili i doveli ove dve visoke funkcionerke srpskog tužilaštva, ali elementarno kućno vaspitanje, ko ima kuću, nalaže da se problemi ne rešavaju na takvim, pre svega nedobronamernim adresama.

Ne mogu da se setim govora na izložbi Hilandara u Sent Andreji, ali ću parafrazirati njegov kraj: Otvorimo svetu svete dveri Hilandarske i ne samo njih već i Gračaničke i Dečanske, Studeničke, Sopoćanske, Ljeviške…
Samo su divlje horde rušile su kulturno nasleđe. Ne srpsko ili vizantijsko, već evropsko i svetsko blago.
Nakon tog govora prijatelj iz SMSP mi je rekao da je stigla depeša iz ambasade SRJ u Budimpešti o tvom nadahnutom patriotskom govoru koju je potpisao ambasador Balša Govedarica.
“Šta si očekivao da pljujem po svojoj porodici u komšiluku”, odgovorio sam i nastavio i dalje da se borim za promene nesvestan da će okupacija stići iz Mađarske u koferima i aktovkama dosovaca i otporaša.
Setih se, uvek poučnog, mada se ovakve pouke nose iz kuće Mome Kapora kada je na skupu srpske emigracije u Koloradu na pitanje zašto ne napada Miloševića: Ja svoje ukućane nikada ne kritikujem van kuće!

Izvor: https://www.in4s.net/hiltovanje-tuzilastva/

Podelite sa drugima:

Povezani članci

0 0 glasovi
Glasanje za članke
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
слободан млинаревић
слободан млинаревић
8 meseci pre

Korisno je podsetiti nas na nešto što smo aboravili. Tako je korisno znati biografiju i dela svakoga ko se bavi politikom. Vazda ćemo se uveriti da vredi poštovati samo one kod kojih nađemo jedinstvo reči i dela. U slučaju dotičnog, koji se trenutno meša u sve i svašta u Srbiji, materijal to jasno ukazuje. O damama koje su mu išle na noge, bez ikakvog osnova, nema smisla trošiti reči.