Hil(t)ovanje tužilaštva

Hil(t)ovanje tužilaštva

Пише: Мишо Вујовић

Октобар 1999. године, ратна машинерија се захуктава. За кратко је одложио Рамбује. Сви су играли на време. Натовци нису имали сагласје свих чланица, чак се и Америка, и поред државне секретарке Мадлен Олбрајт, ратоборно рашчупане орлушине, двоумила, када је Хобрук заједно са Хилом, морао да изује ципеле у брлогу штаба терористичке ОВК назвавши их примитивцима и антицивилизацијским народом.

На сцену ће тада ступити Беџет Пацоли чија је соларна дипломатија убрзо, од Москве, Лондона и Вашингтона променила имиџ терориста који обноћ постају легитимна револуционарна побуњеничка формација. Разгоропађена Олбрајтова је преко Мисије ОЕБС активирала провереног мајстора за масакре, кризе, пучеве, тајне операције широм Латинске Америке шесдесетих и седамдесетих, касније је у рату Ирак, кога је званични САД подржавао, тајно наоружавао – продавао оружје Ираку. Тајних мисија овог монструма има на десетине, али оне се, због учешћа Зелених беретки одреда смрти Стејт департмента којим је командовао и даље држе у тајности. Припрему за линчовање Србије кратко је обављао у Босни и Источној Славонији одакле се обрео на Космет где је креирао Косовске Маркале, такозвани масакр у Рачку, који ће хомогенизовати јавност да Србе треба казнити. Последице се знају а задржано дејство посејаног уранијумског милосрђа однеле су и данас односе на хиљаде живота на читавој територији Србије.
Истраживања су показивала да јавно мњење на западу још није спремно да прогута још једну злочиначку лаж. Тих дана ће у Приштну стићи амерички ветеран за масакре монструм кога су многи народи запамтили.
Вилијем Вокер, амбасадор смрти убрзо ће уз помоћ несмотрности српске полиције једну беспрекорну оружану акцију против терориста претворити у масакр над цивилима у селу Рачку. Случај Рачак је и у Хагу одбачен али нелегитимно и брутално бомбардовање, управо треба легализовати и легимитисати као легитимну војну интервенцију хуманог карактера. Да би се још једна историјска лаж верификовала као истина, потпис на отцепљење Космета где се и данас окупљају преостали живи предатори Клинтон, Вокер, Кларк, Блер и остали акционари ове нарко државе.


Нажалост легитимитет таквом чину дају поједини српски политичари али и високо постављени функционери у тужилаштву, што је најновији пример две српске тужитељке Бојана Савовић и Јасмина Пауновић које су дан уочи годишњице бомбардовања затражиле пријем код амбасадора Сад Хила, који им је пружио подршку што је еклатантан пример мешања у унутрашње односе државе Србије.
“О чему је грађанка „Лаура“ причала са амбасадором, саучесником терориста и какве то везе има са „борбом против корупције“?, пита се угледни адвокат Горан Петронијевић. То је озбиљно питање за државу и тужилачки савет ма какви мотиви водили и довели ове две високе функционерке српског тужилаштва, али елементарно кућно васпитање, ко има кућу, налаже да се проблеми не решавају на таквим, пре свега недобронамерним адресама.

Не могу да се сетим говора на изложби Хиландара у Сент Андреји, али ћу парафразирати његов крај: Отворимо свету свете двери Хиландарске и не само њих већ и Грачаничке и Дечанске, Студеничке, Сопоћанске, Љевишке…
Само су дивље хорде рушиле су културно наслеђе. Не српско или византијско, већ европско и светско благо.
Након тог говора пријатељ из СМСП ми је рекао да је стигла депеша из амбасаде СРЈ у Будимпешти о твом надахнутом патриотском говору коју је потписао амбасадор Балша Говедарица.
“Шта си очекивао да пљујем по својој породици у комшилуку”, одговорио сам и наставио и даље да се борим за промене несвестан да ће окупација стићи из Мађарске у коферима и актовкама досоваца и отпораша.
Сетих се, увек поучног, мада се овакве поуке носе из куће Моме Капора када је на скупу српске емиграције у Колораду на питање зашто не напада Милошевића: Ја своје укућане никада не критикујем ван куће!

Izvor: https://www.in4s.net/hiltovanje-tuzilastva/

Podelite sa drugima:

Povezani članci

0 0 гласови
Glasanje za članke
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
слободан млинаревић
слободан млинаревић
5 месеци пре

Korisno je podsetiti nas na nešto što smo aboravili. Tako je korisno znati biografiju i dela svakoga ko se bavi politikom. Vazda ćemo se uveriti da vredi poštovati samo one kod kojih nađemo jedinstvo reči i dela. U slučaju dotičnog, koji se trenutno meša u sve i svašta u Srbiji, materijal to jasno ukazuje. O damama koje su mu išle na noge, bez ikakvog osnova, nema smisla trošiti reči.