Gde je nestala solidarnost

Gde je nestala solidarnost

Фото: АП Пхото/Емрах Гуре

За Корени.рс др Мирјана Анђелковић Лукић

Турску је пре неколико дана, тачније 6. фебруара, погодио разорни земљотрес. Поред Турске, такође јак земљотрес истог дана је погодио и Сирију. Многи спасилачки тимови, тешке машине и спасиоци са псима дошли су у Турску. У Сирију, која је такође погођена земљотресом, сем Руса, у првом тренутку, нико.

Да ли је могуће да је свет потпуно полудео и претворио се у понизног послушника главног команданта САД? Све земље Европе су увеле Сирији санкције, али земља ипак није остали без помићи. Јавили су се прави пријатељи у невољи.

Према речима руског директора информационо-аналитичког центра „Блиски исток-Кавказ“, Станислава Терасова, последице земљотреса у Турској и Сирији успеће да зближе државе Блиског истока, и смање утицај Запада у овом региону. У одређеној мери увелико почиње зближавање многих држава овог региона. Сирија већ добија помоћ од арапских земаља са којима одржава добре односе. Осим тога, Дамаску је чак и Израел пружио одређену помоћ.

Појавиле су се информације да није искључена могућност личног сусрета турског председника Реџепа Тајипа Ердогана и сиријског лидера Башара Асада. После овог земљотреса, доћи ће до преокрета на Блиском истоку. Све ће се променити. Сирија ће почети постепено да се отвара и ослобађа санкција.

Руска војска учествује у операцијама рашчишћавања рушевина и спасавања жртава земљотреса у сиријском граду Џабле, на југу провинције Латакија. У спасавању су учествовали руских војни одреди који су помагали спасиоцима у потрази и рашчишћавању. Војници су користили специјалну технику која у Сирији не постоји.

Сирија не добија помоћ од западних земаља због тога што има коректне и пријатељске односе са Русијом Уз помоћ Русије, заустављена је офанзива исламиста и крвави колапс у земљи. И зато Дамаск неће добити никакву помоћ од западних земаља, трабаната и послушника прекоморског минотаура.

Да Вас подсетимо:  МУП Косова: До сада пререгистровано 15 возила

Како извештава Спутњик, постоји специфичан однос између Дамаска, држава-чланица НАТО-а и Европске уније. Првенствено ће пружити помоћ земљи која је њихов савезник, Турској, а не Сирији са којом немају никакве односе. Амбасаде ових земаља затворене су у Дамаску.

https://sputnikportal.rs/20230209/dva-razloga-zasto-zapad-ne-pomaze-zrtvama-zemljotresa-u-siriji-1150716717.html

Међутим из штампе се сазнало да је једна од земаља Европске уније, Италија, пробила санкције и ушла у Сирију. Ако је то тачно, браво Италија, показали су да имају емпатију према унесрећенима и да нису плашљивци, да их одмазда оног страшила с друге стране океана не плаши.

Не бих могла да се сетим због чега су Сирији уведене санкције, али знам да су јој увели исти они који су и нама деведесетих година увели санкције и уживали док смо се ми патили без енергената, без лекова, без грејања? Део тих наших патњи се данас враћа Европи због њихових санкција уведених Русији. Како санкције „делују“ на Русију, види цео мирољубиви свет, који је већина на овом земљином шару.

Србија није упутила никакву помоћ Сирији, а могла је да је хтела и смела. Могла је да пређе границу, Сирија је уз границу са Турском и да пошаље спасиоце са псима трагачима и са екипом опремљеном да проналази затрпане. Али, није. Такво лицемерје, и пре свега кукавичлук није особина српског народа.

Ако постоји претпоставка да земљотрес ни у Фукошими ни у Турској и Сирији, није настао природно, већ деловањем монструозних антена ХААРП и Теслиних таласа ултра ниских фреквенција, онда је човечанство стигло у веома опасно време. Идеје лудака који могу да искористе Теслина открића за уништење појединих делова земље, спадају у злочин који не застарева. Ако је то тачно, а многи научници и инжењери сматрају да је то могуће, онда цео свет треба да се уједини против овог зла. Јер ХААРП антене, које су чак мобилне, могу захваљујући својим фреквенцијама да загревају јоносферу и да преко ње делују на одређене тачке земљине кугле. За неке војне сврхе, Американци су пре десетак година избацили милијарде бакарних иглица у јоносферу зарад њихових војних циљева. Оне и данас круже око земље.

Али, и ови феномени се могу предвидети и тако спасити људе у нападнутим подручјима. Запажено је да се увек пре таквих несрећа на небу појављују необични светлосни ефекти, слични аурори. Такве светлосне ефекте производи ХААРП. Над Турском је небо било осветљено плавичастом, неприродном светлошћу. Не треба занемарити ни инстинкт животиња, пси уочи земљотреса страшно завијају.

Да Вас подсетимо:  Патријарх Кирил: Русија има посебну мисију – да одгоди крај света

Наш народ каже да свака бољка има своју травку. Надајмо се да ће се наћи, уколико већ није, и травка за сузбијање погубног деловања ових монстрзуозних уређаја.

А народ Сирије, зато што се за помоћ обратио Русији онда кад је Америка баш нациљала њихова нафтна налазишта, страда од санкција и неуказивања помоћи у том трагичном моменту. Из Србије због санкција не може ништа да оде у Сирију. Али могу грађани Србије да пробију санкције личним доласком у сиријску амбасаду, јер се сиријска амбасада налази у Београду, у Улици Сердар Јола 12, баш у оној улици у којој је сниман култни филм „Балкански шпијун“!

Izvor: https://www.koreni.rs/gde-je-nestala-solidarnost/

Podelite sa drugima:

Povezani članci