FRANCUSKA NOVINARKA otkrila šokantne činjenice o ZAPADNIM ARMIJAMA

FRANCUSKA NOVINARKA otkrila šokantne činjenice o ZAPADNIM ARMIJAMA

Novac koji je dat Ukrajini je „bačen u vetar“, a obećani tenkovi neće promeniti tok rata, tvrdi francuska novinarka Kristelj Nean koja izveštava iz Donbasa, a uvrštena je i na spisak „narodnih neprijatelja“ kontroverznog ukrajinskog sajta „Mirotvorac“.

Ona je u intervjuu za „Sputnjik“ poručila da ćemo u veoma bliskoj budućnosti videti „prilično interesantne stvari“ na frontu, pre svega zbog toga što tenkovi koje će biti isporučeni Ukrajini apsolutno nisu prilagođeni tom terenu.

„Ukrajinsko tlo i bljuzgavica uopšte nisu dobrodošli za tenkove. Oni su preteški i nisu pravljeni za kretanje po takvoj raskvašenoj zemlji. Teški tenkovi poput ‘abramsa’ ili ‘leoparda’ jednostavno će se zaglaviti u blatu. Čak će i s njihovim dostavljanjem biti problema, jer mnogi mostovi u Ukrajini nisu predviđeni za teret iznad 50 tona“, smatra francuska novinarka.

Prema njenom mišljenju, obećani tenkovi neće promeniti tok rata, nego će samo produžiti njegovo trajanje.

„To je smešno, a još je smešnije što su zapadne armije skinuli do gole kože, da bi kap po kap isporučivali oružje Ukrajini. To je novac koji je bačen u vetar“, kaže Nean.

Dodaje da je sramota što Francuska i dalje isporučuje oružje zemlji za koju zna da je činila ratne zločine.

„Mi smo već znali 2014. godine da ukrajinska armija vrši ratne zločine. Ta tema je pokretana u izveštajima Ujedinjenih nacija, na primer, o bici za Ilovajsk. Bez obzira na to, Francuska je odlučila i nastavlja da isporučuje oružje Ukrajini. Za mene je to zaista sramotno“, rekla je francuska novinarka.

Ona ističe da se Ukrajina koristi kao platforma za pokretanje indirektnog sukoba s Rusijom, a njeno stanovništvo služi kao topovsko meso.

„Ukrajina je, u suštini, samo pion. Ukrajinu koriste kao platformu za napad na Rusiju. Počeli su da je razdvajaju od Rusije još tokom prve ‘narandžaste revolucije’ 2004. godine, a potom tokom Majdana 2014. Interesi NATO-a u tom sukobu jesu da se oslabi Rusija, ali oni ne žure da tamo šalju svoju vojsku, prosto zato što ne žele da se na njih obruši kiša nuklearnih raketa“, kaže Kristelj Nean.

Ona podseća na to da je ukrajinska armija još na početku sukoba 2014. godine svesno napadala civile i da je usred noći bombardovala najveću bolnicu u Donjecku, pokušavajući da ubije što više pacijenata i personala.

(RT Balkan)

Preuzeto sa: https://www.intermagazin.rs/francuska-novinarka-otkrila-sokantne-cinjenice-o-zapadnim-armijama

Podelite sa drugima:

Povezani članci