DRAŽA MIHAILOVIĆ O KOSOVU I METOHIJI: Jugoslovenski komunisti obećali su Kosovo Albaniji

DRAŽA MIHAILOVIĆ O KOSOVU I METOHIJI: Jugoslovenski komunisti obećali su Kosovo Albaniji

 Ante Pavelić, Draža Mihailović i Josip Broz Tito

Vest da su komunisti obećali Kosovo i Metohiju Albaniji, Draža je tumačio u kontekstu hrvatske politike da se što više oslabi srpski narod. U raspisu svima od 3. decembra 1943. godine, on piše:

Ante Pavelić, Draža Mihailović i Josip Broz Tito

„Svi Srbi na okup u zajedničku borbu protiv najopasnijeg našeg neprijatelja komunista, u čijim se redovima nalaze ustaše i ceo ostali ološ ove zemlje.

Jugoslovenski komunisti obećali su Kosovo Albaniji da bi privukli u svoje redove Arnaute protiv Srba. Ovo obećanje dao je Tito isti onaj žilavi Hrvat koji udružen sa Pavelićem sistematski istrebljuje srpski narod u Lici, Kordunu, Baniji, Dalmaciji, Hercegovini, Sremu.

Cilj je da obezbedi današnje granice NDH stvaranjem većine Hrvata i muslimana na štetu Srba, gde ih nikada nije bilo. Da se ovo postigne najpre su, bilo samo navlačenjem kaznenih ekspedicija kroz srpske krajeve, pobili stotine hiljada Srba. A sada treba razoriti i uništiti snagu srpskog naroda u Srbiji, Raškoj oblasti, Crnoj Gori. Titu za ovo nisu dovoljni Hrvati, muslimani i belosvetski ološ, nego pokušava da obećanjima srpskih zemalja pridobije Arnaute i Bugare i sa svih strana napadne Srbiju. Ovaj se plan ne razlikuje od nemačkih i Pavelićevih planova protiv srpskog naroda, jer je to ista politika.

Tito danas obećava Arnautima slavno srpsko Kosovo, ponos naše istorije, a sutra će Južnu Srbiju obećati Bugarima, a Bačku i Banat Mađarima, da bi Srbiju sveli na Beogradski pašaluk.

Ne dozvoliti da neprijatelji Srba povlače granice na Drini, Savi i Ristovcu (između Vranja i Kumanova, gde je pre 1912. godine bila granica između Srbije i Turske)“.

Ovo u vidu letaka rasturati svuda u narodu.”

Sve ovo na šta je čiča Draža upozoravao ostvarilo se, a mi danas živimo u posledicama poraza srpskog naroda u Drugom svetskom ratu i pobedi hrvatskog komunističkog okupatora koji nam je odredio današnju sudbinu.

IZVOR: https://hronograf.net/2022/12/17/draza-mihailovic-o-kosovu-i-metohiji-jugoslovenski-komunisti-obecali-su-kosovo-albaniji/

Podelite sa drugima:

Povezani članci

0 0 glasovi
Glasanje za članke
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
слободан млинаревић
слободан млинаревић
6 meseci pre

Očigledno je, da Draža nije bio dorastao ulozi koja mu je zapala u odlučnim trenutcima. Istorija nas uči, da su se prave vođe, u odgovarajućem trenutku obračunavale sa ideološkim protivnicima i to bez milosti. Draža je tu priliku imao, kada mu je iskonski neprijatelj došao na noge i kada ga tom prilikom nije likvidirao sa kompletnom pratnjom.