DRAŽA MIHAILOVIĆ O KOSOVU I METOHIJI: Jugoslovenski komunisti obećali su Kosovo Albaniji

DRAŽA MIHAILOVIĆ O KOSOVU I METOHIJI: Jugoslovenski komunisti obećali su Kosovo Albaniji

 Анте Павелић, Дража Михаиловић и Јосип Броз Тито

Вест да су комунисти обећали Косово и Метохију Албанији, Дража је тумачио у контексту хрватске политике да се што више ослаби српски народ. У распису свима од 3. децембра 1943. године, он пише:

Анте Павелић, Дража Михаиловић и Јосип Броз Тито

„Сви Срби на окуп у заједничку борбу против најопаснијег нашег непријатеља комуниста, у чијим се редовима налазе усташе и цео остали олош ове земље.

Југословенски комунисти обећали су Косово Албанији да би привукли у своје редове Арнауте против Срба. Ово обећање дао је Тито исти онај жилави Хрват који удружен са Павелићем систематски истребљује српски народ у Лици, Кордуну, Банији, Далмацији, Херцеговини, Срему.

Циљ је да обезбеди данашње границе НДХ стварањем већине Хрвата и муслимана на штету Срба, где их никада није било. Да се ово постигне најпре су, било само навлачењем казнених експедиција кроз српске крајеве, побили стотине хиљада Срба. А сада треба разорити и уништити снагу српског народа у Србији, Рашкој области, Црној Гори. Титу за ово нису довољни Хрвати, муслимани и белосветски олош, него покушава да обећањима српских земаља придобије Арнауте и Бугаре и са свих страна нападне Србију. Овај се план не разликује од немачких и Павелићевих планова против српског народа, јер је то иста политика.

Тито данас обећава Арнаутима славно српско Косово, понос наше историје, а сутра ће Јужну Србију обећати Бугарима, а Бачку и Банат Мађарима, да би Србију свели на Београдски пашалук.

Не дозволити да непријатељи Срба повлаче границе на Дрини, Сави и Ристовцу (између Врања и Куманова, где је пре 1912. године била граница између Србије и Турске)“.

Ово у виду летака растурати свуда у народу.”

Све ово на шта је чича Дража упозоравао остварило се, а ми данас живимо у последицама пораза српског народа у Другом светском рату и победи хрватског комунистичког окупатора који нам је одредио данашњу судбину.

ИЗВОР: https://hronograf.net/2022/12/17/draza-mihailovic-o-kosovu-i-metohiji-jugoslovenski-komunisti-obecali-su-kosovo-albaniji/

Podelite sa drugima:

Povezani članci

0 0 гласови
Glasanje za članke
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
слободан млинаревић
слободан млинаревић
4 месеци пре

Očigledno je, da Draža nije bio dorastao ulozi koja mu je zapala u odlučnim trenutcima. Istorija nas uči, da su se prave vođe, u odgovarajućem trenutku obračunavale sa ideološkim protivnicima i to bez milosti. Draža je tu priliku imao, kada mu je iskonski neprijatelj došao na noge i kada ga tom prilikom nije likvidirao sa kompletnom pratnjom.