Dolar perpetuum mobile u ekonomiji, sukobi, vještačka nestašica hrane i … iza svega je jedan centar

Dolar perpetuum mobile u ekonomiji, sukobi, vještačka nestašica hrane i … iza svega je jedan centar

Piše: DaneČanković, Predsjednik SNP – Izbor je naš,

Banka Federalnih Rezervi pokrenula je dolar kao da je perpetuum mobile u ekonomiji. Kreće se bez utrošene energije. Sada već po principu dobijaš nešto (neku konkretnu vrijednost, robu) za skoro ništa (dolar).

Prije petnaestak godina sam nazvao dolar – perpetum mobile u ekonomiji. I to je najveća globalna pljačka koju čovječanstvo trpi. I tu izvođač pljačke, štetu nikome nikada neće nadoknaditi. Jedino je moguće prekinuti proces, i izaći iz takvog kretanja dolara. Taj izlazak je otpočeo smanjujući međunarodnu trgovinu u kojoj se roba plaća dolarima. Dakle, bogate SAD, a posebno svjetsku elitu izdržava siromašni ostatak svijeta. Da li se takav odnos može promijeniti? Može, ali samo ako smo svjesni ko je iza svega, pa i iza Banke federalnih rezervi. U protivnom prevara i pljačka sa dolar-perpetuum mobile zamijeniće još veća prevara i pljačka sa pridodatom iluzijom kao „šlagom na tortu“.

Iza svega stoji malobrojni ali moćni centar svjetske moći koji se nadahnjuje snagom najvećeg imitatora, najvećeg obmanjivača, najvećeg lažova. Njegova snaga je u kontinuitetu, samo nekad jače a nekad manje izražena. Zato uspješan odgovor na takve vrhunske izazove ne mogu dati intelektualci koji isključivo do spoznaje dolaze razumom. Razum im omogućava da spoznaju samo određene procese i samo u određenim okvirima. Mimo toga, razum im postaje ograničavajući faktor. Takve intelektualce, čija je glavna osobina gordost, spomenuti centar moći „vrti oko malog prsta“. Centru svjetske moći, koji hoće da uništi čovjeka (onog koji je po Božijoj blagodati) i koji hoće da imitacijom stvori svog nalik-čovjeka kao i da zagospodari svim bogatstvima kroz proces neprirodne globalizacije, najbolji odgovor mogu dati „ribari“, Duhom Svetim vođeni. I u Hristovo vrijeme na zemlji bilo je „intelektualaca“, a On je izabrao ribare. Za očekivati je da XXI vijek čovječanstvu donese duhovne ratnike i konkretnu duhovnu borbu koja će se vidjeti ne samo duhovnim vidom. Takva duhovna borba odraziće se i na rezultat u ratovima materijalnim sredstvima.

I iza sukoba na Bliskom istoku stoji navedeni centar svjetske moći, koji je spreman da uništi i Izrael kako bi pokušao da zagospodari svijetom. Taj sukob nanosi štetu jevrejskom i palestinskom narodu, ali i uopšte čovječanstvu. Taj sukob i mogući događaji povezani sa njim ne najavljuju početak „posljednjih vremena“, bez obzira što može doći do velikih ratova u kojima će se upotrebljavati do sada neviđeno oružje, dakle i nuklearno. I pored mogućeg haosa, svijet će se kretati dalje. Možda, prije „posljednjih vremena“ pored čovjeka stvorenog po liku Božijem, biće stvoren i nalik-čovjek od strane najvećeg imitatora, ali ne direktno od njega, već preko čovjeka koji je njime nadahnut. Dakle, iza dolara kao perpetuum mobile  u ekonomiji, sukoba u svijetu, moguće vještačke nestašice hrane… stoji jedan te isti centar svjetske moći. I zato ne treba niko da likuje ako krene propast Zapada, pa i SAD-a, Izraela, Engleske, Njemačke, jer upravo taj centar moći kroz sveopštu propast – izazivanje ratova, stvaranje vještački izazvanih bolesti, gladi.., hoće da dovede ljude u beznađe iz kojeg bi zavapili neka zagospodari  i „crni ciganin“ samo da bude mira. Znači onaj koji je stvorio sav haos hoće da ga ljudi iz toh haosa pozovu da ih „spase“.

Zbog navedenog, ali i zbog procesa vještačkog izazivanja nestašice hrane, od velike je važnosti da čovjek Zapada spozna istinsku zavjeru protiv čovječanstva, kako bi zamijenio vlade koje su u službi  tog cilja i navedenog centra moći, vladama koje služe narodima, državama i čovjeku.   

Da bi tekst učinio razumljivijim, navešću dva kratka intevjua koja idu u korist činjenici da se stvara vještačka nestašica hrane i da sankcije Rusiji najviše štete donose siromašnim narodima na planeti.

Svjetska banka će povećati procenat kredita umjesto smanjenja cijena hrane

Da li svijet čeka glad nakon foruma Međunarodnog monetarnog fonda u Maroku, našoj publikaciji je rekao međunarodni dobavljač žita Tiser Alnaser. Tiser je biznismen sirijskog porijekla. On se bavi velikim isporukama hrane iz Rusije u zemlje Azije, Afrike i Bliskog istoka. Sredinom oktobra, biznismen je učestvovao na konferenciji koja je održana u okviru sastanka Međunarodnog valutnog fonda i grupe Svjetske banke u gradu Marrakeš. Glavni problem o kojem su ekonomisti razgovarali bila je globalna inflacija. To je rekao Tiser.

Al Nasser na forumu Svjetske banke u Maroku. Oktobar 2023.

 Intervju,Tiser Alnaser, biznismen.

 „Direktor Svjetske banke je predložio da podigne ključnu stopu, odnosno da će se povećati i kamate na kredite. Svjetska banka obavezuje većinu banaka širom svijeta da to učine. Oni nisu uticali na osnovno pitanje stabilizacije cijena žita i đubriva, a to je ukidanje sankcija Rusiji. U tom slučaju, cijena žita bi se smanjila i shodno tome smanjila i inflacija. Danas je mnogo robe zaglavljeno u Crnom moru – ne mogu dalje da prođu kroz moreuze, jer su počele i komplikacije sa međunarodnim bankarskim plaćanjima za robu iz Rusije. Zamolio sam sve na forumu da iznesu ovo pitanje! Prenio sam tu misao ljudima koji upravljaju velikim finansijama u svetu. Ali nažalost, rukovodstvo Svjetske banke to ne želi da čuje, jer u stvarnosti to sve upravlja SAD, a ne Svjetska banka – šta žele, onda i stvaraju-ne zanima ih poboljšanje života ljudi. Na forumu je bilo 135 zemalja i sigurno sam očekivao produktivniji dijalog, podići ključne stope to je samo zabluda, to će izazvati još veći rast siromaštva. Jer, po normalnoj ključnoj stopi, posao se kreće. Te opklade koje su predložili predstavnici iz SAD i Evropske unije podržaće pozicije velikih svjetskih monopolista, a posao se sastoji i od srednjih i malih preduzeća. A globalisti žele da unište mala i srednja preduzeća“

Da bi se razumio pravi uzrok svjetske inflacije, Tiser Alnaser je naveo sledeće cifre. Prije uvođenja antiruskih sankcija, osiguranje suvog tereta sa deset do petnaest hiljada tona ruskog žita-njegove međunarodne kompanije koštalo je 5 hiljada dolara – Sada osiguravači naplaćuju 10 puta više. Dvostruko je porasla i cijena same isporuke. Na primjer, za svaku tonu tereta koji se prevozi morem iz Novorossiйska do Sueckog kanala, ne naplaćuju se 18 dolara kao ranije, već 40. Ista situacija u oblasti izvoza đubriva iz Rusije, a kamoli cijena energetskih resursa. Ispostavilo se da za ambicije uskog kruga zapadnih političara koji su podržali antiruske sankcije utridoroga plaćaju obični kupci na tržištima i prodavnicama. Za siromašne države to može imati katastrofalne posledice — sve do gladi. Još jedan čovjek koji je dobro upućen u pitanja bezbijednosti hrane je šef Agrarno — seljačkog Saveza Jermenije, Gračja Berberjan. Unija koju predvodi je najveći proizvođač krompira u Jermeniji i prodaje krompir čak i Iranu. Govori dok Jermenski poljoprivrednici uspijevaju da brane svoj stav za uzgoj ekološki prihvatljivih proizvoda. Ali oni doživljavaju ogroman pritisak spolja. Ovaj pritisak se izražava i u tome što je nakon prozapadnih reformi premijera Jermenije Pašinjana u zemlji ukinuto Ministarstvo poljoprivrede.


Gračja Berberjan, šef Agrarno-seljačkog Saveza Jermenije.

Intervju: „Na primjer, holandski farmeri prskaju krompir hemikalijama. Glavna bolest krompira je gljivična bolest. Holanđani prskaju krompir 15-17 puta. Jermenski farmeri prskaju samo kada se na terenu pojave vrlo ozbiljni znaci ove bolesti. Što se često ne prskaju, ne želimo otrov. Evo monsantove američke kompanije koja se bavi genetskim inženjeringom. Bio sam tamo u ovoj kompaniji, tamo sam prošao obuku. Monsanto je specijalizovan za kukuruz, ali rade i sa žitaricama, pšenicom, repicom i sojom.

Borili smo se sa pokušajima da zasadimo ovu soju polja u Jermeniji. U Jermeniji niko nije sadio soju i nismo znali tehnologiju uzgoja soje. I odjednom je Ministarstvo poljoprivrede iz inostranstva dobilo besplatnu količinu sjemena soje. Širom svijeta je 90 posto genetski modifikovana soja. Koristi se u ne-prirodnoj kremi, margarinu, majonezi. Ali mi shvatajući opasnost ove kulture za jermensku poljoprivredu, upravo smo izbacili tu kulturu iz našeg programa — to smo uradili, upravo naša kompanija.

Ne idemo putem genetskog inženjeringa, odlučno smo protiv! Imamo sve sorte dobre i ne moramo trčati za Monsantom — mi imamo sorte koje nisu hibridi. Evo kako razlikovati sortu od hibrida — sorta ima ime — na primer Mona Lisa — žensko ime je nežni krompir. Postoji ime Fabula-to nije nežni krompir – to su sorte. A postoje hibridi F1 i F2, koji ne daju ili loše daju potomstvo, ali daju visok prinos. Mislim da ako plod ne daje nasledstvo to nije plod.

Trenutno nemamo Ministarstvo poljoprivrede. Ovaj Nikol (Pašinjan) je zatvorio Ministarstvo poljoprivrede. Vjerovatno ga je Erdogan naručio. To je djelo naših neprijatelja.

Ne dobijamo novac, ne dobijamo naređenja od države. Sve što radimo — zarađujemo sami.“

Eksperti se slažu da je politika SAD u mnogim regionima svijeta usmjerena, uključujući i protiv suvereniteta hrane mnogih zemalja. Multinacionalne kompanije pokušavaju da se oslanjaju na svoje genetski modifikovano sjeme koje ne daje sjeme „potomstva“ čitavim narodima. Rusija, sa svojim gigantskim rezervama žita, đubriva i drugih proizvoda, ometa plan svjetske diktature hrane Zapada koji priprema gladna vremena na čitavim kontinentima.

Podelite sa drugima:

Povezani članci