DESKO, MOŽEŠ TI TO! Ovde ne važe ni zakoni iz fizike

Juče je država Srbija građaninu Desimiru Stojanovu, u javnosti poznatom kao DESKO,  uručila 5 (i slovima pet) sudskih poziva!

Od 5 poziva četiri se odnose na 04. februar 2019. ! Dakle, Desko će 04.02.2019. godine biti na četiri suđenja! O Bože da li se i to može (Bože!): četiri na jednoga u jednome danu?! Kakav svetac takav i tropar! Nije Desko bilo ko: ON JE JUNAK SAVREMENOG DOBA, junak u borbi za vodu i slobodu  (žedan čovek nije slobodan čovek)! Naš Desko to može – a što ne bi moglo?! Međutim, ima tu i jedan mali problem: dva poziva na sud su za sud u jednoj opštini a druga dva poziva za sud u drugoj opštini. Dakle, ukoliko naš Desko hoće da ispoštuje pravne zakone moraće da prekrši Zakon iz fizike, koji glasi: Jedno telo ne može biti istovremeno na dva različita mesta.

Sad Desko ima dilemu: Za šta je kazna veća, kad ne poštuješ zakone države ili zakon fizike? Na sud Desko jer pravni sistem je iznad zakona fizike, zdravog razuma i čiste logike! 

Čime je to zaslužio naš Desko? Kako mu se posrećilo da ga jedna država tako ozbiljno shvata?!

Desko je problematičan, u to nema sumnje! 

Kad dođe policija u selo Rakitu, da štiti investitora koji gradi mini hidrocentralu u sred sela, onda izađe Desko, stane pred bager i recituje na bugarskom…pravda je -naročito – osetljiva na recitovanje. To je provokacija, jer svako normalan zna  da se na policiju i investitora ne sme pesmom!  Desko recituje i plače, plače za svojom Rakitskom rekom te pokušava umilostiviti policajce i investitora, a oni nisu tu da plaču s Deskom…oni su tu da stave Rakitsku reku u cevi, i tako nekoliko kilometara, a na kraju cevi samo ispadaju evri na bankovni račun investitora…I nikome nije jasno dokle taj Desko misli da plače i ometa radove? Tu vidim i opasnost od toga da investitor dodje na ideju (kao što sam i ja) pa da natera građane Rakite (čiju je reku, put i porodične domove stavio pod hipoteku) da svi plaču i tako da se poveća količina vode u potoku, koji se zove Rakitska reka, kako bi profit od dobijene struje bio veći.

Zna Desko da je u pitanju sukob civilizacija: pendrek protiv pesme, investitor protiv života, jer MINIHIDROCENTRALE NE ZAGAĐUJU REKE ONE IH UBIJAJU (dr Ratko Ristić)!

Ne može se reći da je država surova prema Desku, eto onomad su ga stavili na poligraf i POLIGRAF POČEO DA PLAČE! To je bio krunski dokaz da se s njim ne može pošteno (pridobio i poligraf za borbu protiv gradnje  minihidrocentrale). 

Desko se mora žrtvovati u ime viših ciljeva! Put u EU je popločan dobrim namerama ali od pločica nedostaju 23 i 24 (valjda) pa Deska treba ugraditi u proces pristupanja kao primer kako se država obračunava s kriminalom – efikasno! Jer…treba suditi, a kome da sudiš kada u ovim opštinama nema kriminala i korupcije…a EU traži vladavinu prava. Da li je bolje osuditi Deska pet puta ili osuditi pet kriminalaca? Gde da nađeš pet kriminalaca?! Nema…zato Desko, ti koji zarađuješ platu sudijama, učini sve da se pojaviš istovremeno u dve opštine na četiri sudska procesa!  Da je do mene, ja bih te osudila na streljanje!  Znaš li ti Desko koliko sudija, policajaca i poštara (koji ti donose sudske pozive) moraju plaćati napaćeni građani Srbije, zbog toga što voliš da recituješ?!

Čim Desku stignu pozivi za sud građani sakupljaju novac da otkupe Deska od države! Možda Desko ne treba državi ali narodu Desko treba!

Desko, možemo mi to! Desko možeš ti to: jer SVI SMO MI DESKO!

U Pirotu i Babušnici bi bila – da nije Deska – idila! 

Zakoni fizike, kao i zakoni prirode, važe i za one koji ih ne znaju!

piše: Ruža Helać, autorka dokumentarnog tv serijala “Zelena patrola na delu”

za više informacija: Desimir Stojanov Desko, 064 4934419

Ruža Helać – predsednica
mobile: +381.64.1258218 
email: ruza.helac@gmail.com 
site: www.vojvodjanskazelenainicijativa.org.rs

Cuvajte drvece.
Nemojte stampati ovu poruku, ako to nije neophodno
Save a tree. Dont print this message unless neccessary 
Podelite sa drugima:

Povezani članci