BRUTALNA PORUKA RUSIJE AMERICI: Zbog vaše politike može da se ponovi 11. septembar, ali nuklearnom bombom

BRUTALNA PORUKA RUSIJE AMERICI: Zbog vaše politike može da se ponovi 11. septembar, ali nuklearnom bombom

Američke vlasti se mešaju u unutrašnju politiku nezavisnih država na različitim kontinentima, što bi moglo dovesti do novih terorističkih napada na SAD, smatra bivši ruski predsednik.

Politika SAD može dovesti do upotrebe oružja za masovno uništenje protiv Amerikanaca, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Izgleda da su svi navikli na bezobrazluk i odvratni narcizam zapadnih zemalja, a posebno Sjedinjenih Država. Na njihovu bezobzirnu veru u sopstvenu ispravnost i svoju ekskluzivnost. Šta reći osim – ništa novo“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Istovremeno je podsetio da je bivši američki državni sekretar Madlen Olbrajt jednom rekla da „Amerikanci mogu da upotrebe silu protiv drugih samo zato što su oni odgovorna država, koja stoji visoko i gleda u budućnost“.

Medvedev je podsetio da su SAD uvele nezakonita ograničenja Rusiji i njenim prijateljskim državama.

„U isto vreme, ne dirajte zapadnu imovinu u vašim zaostalim ekonomijama. Zapad može da isporuči bilo kakvo oružje ruskim neprijateljima, dok je našim prijateljima to zabranjeno, plašeći ih nasiljem na svaki mogući način“, naveo je.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF skrenuo je pažnju na to da američke vlasti hapse državljane drugih zemalja širom sveta i sude im u SAD, smatrajući da je to sasvim legalno.

„U isto vreme, druge zemlje ne mogu da osuđuju američke građane, jer su oni ‘svete krave’, čak i ako su iskusni špijuni, narkomani ili pedofili. Ne želim da budem previše oštar, ali dočekaće da će teroristi u jednom trenutku ponovo izvršiti napad u stilu 11. 09. 2001, ali sa atomskim ili biološkim komponentama“, naveo je.

Kako je dodao, može biti možda još gore, tako što će jedan od lidera nuklearnih zemalja izgubiti živce i doneti emotivnu odluku da upotrebi oružje za masovno uništenje.

„Štaviše, nuklearni klub se stalno širi i njegov značajan deo nije vezan nikakvim obavezama. I onda je to to. Ostaje samo da se prikupi novac za novi spomenik u zoni Graund Ziro i to u najboljem slučaju. A u najgorem, venci će jednostavno biti spušteni u vodu“, zaključio je Medvedev.

Podelite sa drugima:

Povezani članci