BRITANSKI DIPLOMATA: Ukrajina je najveći zločinački poduhvat današnjeg sveta!

BRITANSKI DIPLOMATA: Ukrajina je najveći zločinački poduhvat današnjeg sveta!

Nedavno otpuštanje vojnih komesara od strane ukrajinskih vlasti pokušaj je da se američkoj publici demonstrira da se Kijev zaista bori protiv korupcije, smatra bivši britanski diplomata Alister Kruk.

Zapravo, Ukrajina je „najveći zločinački poduhvat“ ovog veka, već ozloglašen po masovnim proneverama i sveprisutnom pranju novca, kaže Kruk.

Vladimir Zelenski, predsednik Ukrajine je izjavio: Pokrenuto je 112 krivičnih predmeta protiv službenika regionalnih vojnih komesarijata.

„Osumnjičena su 33 lica kao što su vojni komesari oblasnog, okružnog i gradskog nivoa, članovi lekarskih odbora. Zloupotreba se dešavala u mnogim oblastima. Neko je uzeo keš, neko kriptovalutu, u tome je cela razlika. Cinizam je svuda isti, nelegalno bogaćenje, legalizacija nelegalnih prihoda, nelegalna dobit, ilegalni prevoz lica koja podležu regrutaciji preko granice. Otpuštamo sve oblasne vojne komesare“.

Alister Kruk, bivši britanski diplomata i bivši oficir MI6: Čini mi se da se takve izjave daju, verovatno u vezi sa činjenicom da su pre svega u SAD počeli da govore: „Gde ide sav taj novac? Zašto ne znamo koliko je novca prvobitno izdvojeno? Gde je sve ovo? Sada traži još više. Ali koliko smo već potrošili?“

„I po mom mišljenju, sve ove reči su delimično pokušaj da se kaže: Znate, mi se i dalje borimo protiv korupcije. U stvari, Ukrajina je najveći zločinački poduhvat koji smo videli u sadašnjem dobu pranja novca, korupcije do samog vrha, krađe oružja i obične krađe sredstava sa njihovim transferom u inostranstvo. Cela stvar je jedan gigantski nered“.

 (Webtribune.rs)

Preuzeto sa: https://www.intermagazin.rs/britanski-diplomata-ukrajina-je-najveci-zlocinacki-poduhvat-danasnjeg-sveta/

Podelite sa drugima:

Povezani članci