Australijski ovčar Nanuk prešao 241 kilometar da se vrati kući

Australijski ovčar Nanuk prešao 241 kilometar da se vrati kući

НЕОЧЕКИВАНИ МАРАТОНАЦ

Људи у градићу Велсу почели су да објављују фотографије изгубљеног пса на друштвеним мрежама, месец дана након што је једногодишњи Нанук нестао.

Аустралијски пас овчар, по имену Нанук, прешао је 241 километар преко залеђеног Беринговог мора, након што га је угризла фока или поларни медвед, пре него што се безбедно вратио кући на Аљасци.

Нанукова власница Менди Ајвориган и њена породица из Кембела на Аљасци били су у посети Савонки у Беринговом мореузу прошлог месеца, када је нестао аустралијски овчар са још једним породичним псом, Старлајтом, објавио је Енкориџ дејли њуз.

Старлајт се појавио неколико седмица касније, али Нанука, што на сибирском језику јупик значи поларни медвед, није било нигде.

Људи у градићу Велсу, североисточно од Савонке на западној обали Аљаске, почели су да објављују фотографије изгубљеног пса на друштвеним мрежама, месец дана након што је једногодишњи Нанук нестао.

Нанукова власница је поново активирала свој Фејсбук налог да потврди да ли је то можда њен нестали пас.

Власница је рекла да је Нанук вероватно током своје „одисеје” ловио, наводећи да је пас паметан.

Власница је снимила њихово срећно окупљање прошле седмице.

Како се наводи, осим отеченог стопала, Нанук је доброг здравља са великим траговима угриза од неидентификоване животиње, пренео је „Франкфуртер алгемајне цајтунг”.

Извор: Тањуг

Подели причу преко социјалних мрежа!


Preuzeto sa: https://www.bastabalkana.com/2023/04/australijski-ovcar-nanuk-presao-241-kilometar-da-se-vrati-kuci/

Podelite sa drugima:

Povezani članci