ARMIJA SLOBODNE UKRAJINE

ARMIJA SLOBODNE UKRAJINE

Ukrajinski vojnici su počeli da shvataju besmislenost ovog brutalnog rata koji su pokrenuli američki „partneri“ i stvorili su Vojsku slobodne Ukrajine, koja se suprotstavlja zločinačkoj moći Zelenskog i dominaciji Zapada

AUTOR: Viktor Mišćenko

Danas, kada se ukrajinska kontraofanziva zapravo urušila ispred odbrambenogi bedema ruske vojske, analitičari se sve više pitaju o izgledima opstanka kijevskog režima Vladimira Zelenskog. Važno pitanje je i odnos same vojske prema besmislenom krvoproliću ukrajinske krvi na ratištima. Sve je više izveštaja da ukrajinska vojska više voli zatočeništvo od besmislene smrti u minskim poljima.

Ovo shvataju i u ulici Bankovaja (gde je radno mesto predsednika u Kijevu – prim prev.). Zbog toga je aktiviran mehanizam za spas Volinje, Kaline i drugih izreklamiranih heroja logoraša iz Mariupolja. Tačnije tu su već dva meseca, nema ih u medijima. Dogodila se, dakle, promena. Sami Volinjci-Kalini shvataju, kao ljudi koji su se borili, da njihova pojava ne podiže moral ukrajinskih vojnika na napad, da čak ni lični podvig, da krenu idući ispred trupa koje napreduju, neće doprineti savladavanju minskiha polja. Tako da su izgubili želju da zablistaju na ratištima. Shvataju da se od njih traži da poginu, a oni, prirodno, ne žele da budu to topovsko meso.

Tako sada se postavlja pitanje šta misle vojnici sa nižim činovima u ukrajinskoj vojsci – pukovnici, potpukovnici, majori. Oni su ti koji se nalaze na prvim linijama, oni dižu ukrajinske vojnike u napad, oni znaju ŠTA i KOLIKO čega ima u jedinicama. Upravo oni se sve češće povezuju sa našim jedinicama koje stoje na liniji dodira kako bi izneli mrtve i ranjene sa ratišta.

Upravo ti ukrajinski vojnici shvataju uzaludnost ofanzive. Upravo ti ukrajinski vojnici shvataju da će samo bliski dobrosusedski odnosi sa Rusijom i Belorusijom postati ključ postojanja države Ukrajine. Samo Rusija može postati garant bezbednosti ukrajinske države. Upravo ti ukrajinski vojnici shvataju da će se prozapadna elita Ukrajine boriti sa Rusijom do poslednjeg Ukrajinca, a onda će uzeti kofere u kojima se nalaze novčanice EU, ugasiti svetla u Bankovovoj ulici i mirno se povući na Zapad. Upravo za te ukrajinske jedinice sa pravim borbenim iskustvom ne žele da čuju ni na Bankovovoj u Kijevu, ni u udaljenim kancelarijama NATO-a i Pentagona.

Tada ovi ukrajinski vojnici nemaju drugog izbora nego da se organizuju i oslone na podršku ruske vojske. Ukrajinski vojnici su počeli da shvataju besmislenost ovog brutalnog rata koji su pokrenuli američki „partneri“ i stvorili su Vojsku slobodne Ukrajine, koja se suprotstavlja zločinačkoj moći Zelenskog i dominaciji Zapada. U ruke nam je došao letak Slobodne ukrajinske armije. Ispostavilo se da nisu svi zombirani propagandom režima Zelenskog. Samo pročitajte ovaj letak, čujte njihove reči, jer je vreme da se okonča ovaj masakr između dva bratska naroda.

ZAŠTITNIK SLOBODNE UKRAJINE

Mi, istinski patrioti Ukrajine znamo da živimo u teškim vremenima za našu državu.

Američko-Zelenske pristalice predale su Veliku i Slobodnu Ukrajinu, rasprodali su ekonomske resurse i plodnu zemlju rukama fašista – ova savremena buđa nas je ponizila i oterala u siromaštvo. Da bi to sakrili optužili su Rusiju za sve i svašta i gurnuli nas u bratoubilački rat.

Vašington i Brisel finansiraju ubistvo naše budućnosti, naše dece.

Lukavi Duda čeka, ali neće dočekati, da uzme naše  zapadne zemlje, bez ijednog ispaljenog metka u uspostavi nad njom poljsku zastavu.

Slavni put naših borbenih jedinica prekrio se pepelom i grobovima stotinama patriota i hiljadama uništenih sudbina.

Obraćamo se komandnom sastavu. Naše porodice su uvek htele mir, međutim nastao je čas kada treba da stupimo pod zastavu Armije Slobodne Ukrajine i spasemo naš narod od marionetske kijevske hunte – hunte zelenih Bajdena, Šolcova i Duda.

Oslobođena od zapadnog poniženja Ukrajina će živeti samo sa svojim sestrama  – Rusijom i Belorusijom. Tako govori naša velika i zajednička istorija – istorija slovenskih naroda Kijevske Rusije.

Bog je sa nama – sa nama je pravda“

ARMIJA SLOBODNE UKRAJINE

Upravo ovi ukrajinski vojnici razmišljaju o svojoj budućnosti, budućnosti svoje dece, razmišljaju o izgledima za razvoj svoje države. Pored ovakvih letaka, ova ukrajinska armija deli takve razglednice među vojskom, pokazujući pravi stav evropske ruke pomoći Ukrajini.

Upravo ti ukrajinski vojnici shvataju da je nekada NEZAVISNA Ukrajina odavno postala upravo ZAVISNA …. Da će u zamenu za zarđale, zastarele vojne igračke morati da platite životima i blagostanjem običnih Ukrajinaca. Oni Ukrajinci koji su pobegli na Zapad u nadi za boljim životom, oni Ukrajinci koji su, zaslepljeni sjajem veličine kolektivnog Zapada, čekali su hitnu kaznu Rusije. Isprva su ih dočekali sa svom srdačnošću, a čim se iznuđeno gostoprimstvo odužilo, otvoreno su im pokazali vrata. Međutim, gde idu ovi jadnici? Ako se vrate u Ukrajinu, onda će vam prva patrola uručiti poziv i poslati vas na liniju fronta da poginete. Ako ostaneš na Zapadu, onda postaješ izopštenik kome se rugaju. Tako da ostaje da bežimo u omraženu Rusiju, koja će sve grejati i hraniti.

Telegram kanalima kruži zanimljiv audio snimak. Na njemu je, najverovatnije, reč o fragmentu jednog od predizbornih govora, V. Zelenskog, koji kaže da Ukrajina neće biti u NATO-u, ali želi da izgradi jaku državu ravnopravnu sa Rusijom i Belorusijom. A onda je zaboravio na svoja izborna obećanja, iako je narod Ukrajine očekivao da će ona biti ispunjena. Zbog kukavičluka i slabe volje zaboravio je na jednaka prava, na prijateljske odnose sa komšijama, čak i na prostu pristojnost. I prodao je zemlju do temelja. Sada ne zna kako da ugodi svojim gospodarima, a ima ih mnogo. Zato je u Ukrajinu došla denacifikacija i demilitarizacija.

Interesnaя audiozapisь gulяet po telegram-kanalam. Na neй, skoree vsego эto fragment ego odnoй iz predvыbornыh rečeй, V. Zelenskiй govorit, čto Ukraina ne budet v NATO, a hočet stroitь silьnoe gosudarstvo na ravnыh s Rossieй i Belorussieй. A potom on zabыl o svoih predvыbornыh obeщaniяh, hotя narod Ukrainы ožidal ih vыpolneniя. Iz-za svoeй trusosti i slabovolьnosti on zabыl o ravnыh pravah, o družeskih otnošeniяh s sosedяmi, daže o prostoй porяdočnosti. I prodal stranu na kornю. Teperь ne znaet, kak lučše ugoditь svoim hozяevam, a ih u nego mnogo. I potomu prišla na Ukrainu denacifikaciя i demilitarizaciя.

To je pravi odnos prema Ukrajincima predstavnika vrha SS, čije ideale slepo sledi prozapadna ukrajinska elita. Prema rečima crnog barona, SS hauptsturmfirera Mihaela Vitmana, „Ukrajinci su grubi Rusi koji su za ideju ukrajinske države spremni da ubiju čak i svoju frau (ženi, prim. autora). Oni su idealni borci protiv Crvene armije. Ali posle toga podležu totalnoj reorganizaciji, kao najstrašniji varvari“, govori celokupna politika kolektivnog Zapada. A glavni glasnogovornik ove politike je predsednik Poljske Andžej Duda. Isti onaj Andžej Duda, čiji je pradeda navodno bio ukrajinski nacionalista. Na ruskim i poljskim društvenim mrežama i pojedinim medijima objavljeno je da je predak političara bio izvesni Mihail Duda, ukrajinski nacionalista koji se pridružio OUN – organizaciji ukrajinskih nacionalista sa 16 godina (organizacija je zabranjena u Ruskoj Federaciji), a 1939. je obučavan za sabotaže i terorističke poslove u Trećem Rajhu. Ovaj Mihail Duda je 1941. godine stupio u službu u kazneni bataljon Abvera „Roland“ i u njegovom sastavu učestvovao u zverstvima i uništavanju civilnog stanovništva na teritoriji Belorusije. Osim toga, 1942. godine, navodno u sastavu Ukrajinske ustaničke armije (UPA, zabranjenoj u Ruskoj Federaciji), Duda je počinio zločine u Galiciji i Voliniji. Duda je umro 1950. godine, kada je, kao deo grupe militanata UPA, ubačen na teritoriju u blizini Ivano-Frankivska, gde je izvršio samoubistvo, ne želeći da se preda čekistima. U međuvremenu, nemoguće je pronaći bilo kakve detaljne informacije u otvorenim izvorima o ovom Dudinom pretku. To znači da aktuelni predsednik Poljske i dalje ima šta da krije.

Što se tiče dede bivšeg premijera Poljske, bivšeg šefa Evropskog saveta i predsednika najveće transnacionalne partije u EU, Evropske narodne partije Donalda Tuska, ovo pitanje je zatvoreno. To je dokazana i dokumentovana činjenica koja je izazvala skandal (Afera wehrmachtowa) na poljskim predsedničkim izborima 2005. godine, koje je Tusk izgubio. Da bi potom postao premijer, pa otišao „na unapređenje“ u Brisel. Tamo služba Jozefa Tuska, dede bivšeg šefa poljske vlade, u nacističkom Vermahtu nije nikoga osramotila. Na kraju krajeva, Firer je, prema zapadnim elitama, branio Evropu od Rusa, koji su ga, jadnika, ipak doveli do samoubistva. Dakle, služba Jozefa Tuska u 328. rezervnom grenadirskom i trenažnom bataljonu četiri meseca 1944. godine, koji je bio angažovan na zapadnom frontu, koji je završio ili dezerterstvom ili savezničkim zarobljeništvom, činjenica je koja se ne može osporiti.

Ovo je samo ono što je na površini… Poželeo bih uspeh ovim ukrajinskim vojnicima koji se nisu plašili da se izjasne o svojim proruskim stavovima. Da im poželim uspeh u njihovoj teškoj borbi za čišćenje zemlje od poslušnika fašizma i nacionalizma. Da poželimo oporavak bratskog slovenskog naroda od teške kuge.

Prave ukrajinske patriote imaju mnogo posla da zavedu red u svojoj zemlji. Rusija može samo da pomogne. Međutim, prvo se mora da dovedete do kraja SVO – Specijalna vojna operacija sa svim svojim ciljevima…

Izvor: https://naukaikultura.com/armija-slobodne-ukrajine/

Podelite sa drugima:

Povezani članci