APEL ZA FINANSIJSKU PODRŠKU! ZELENA PATROLA TREBA VAŠU POMOĆ

APEL ZA FINANSIJSKU PODRŠKU! ZELENA PATROLA TREBA VAŠU POMOĆ

Naša država finansira ćutanje o ekološkim problemima. Ogroman novac dobijaju gongovi i podobne  NVO, a zelena patrola se ne uklapa u šemu!


Dragi prijatelji,
Zelena patrola je 13 godina bezuslovni prijatelj ekoloških aktivista u Srbiji i regionu. Bili smo uvek i svugde s ljudima koji se bore za zaštitu životne sredine i kvalitet života! Posle snimljenih 150 emisija nepokorni tim Zelene patrole ostao je bez finansija! Tim Zelene patrole ima višegodišnjeg iskustvo i bilo bi dragoceno da nastavi s radom, jer mnogi građani i ekološki aktivisti čekaju tim Zelene patrole da snimi emisiju o ekološkim problemima koji ih ugrožavaju.
Molimo da nam pomognete uplatom donacije onoliko koliko ste u mogućnosti da podržite opstanak Zelene patrole i nastavak snimanja serijala “Zelena patrola na delu”.

Adresa:
Vojvođanska zelena inicijativa
Janka Čmelika 60/1
21000 Novi Sad
Svrha: donacija za snimanje dokumentarnog tv serijala “Zelena patrola na delu”
Broj računa: 340-24649-91

P.S. Za pomoć se obraćamo jer je Ministarstvo kulture i informisanja odbilo da finansira Dokumentarni tv serijal “Zelena patrola na delu” uz bizarno obrazloženje da:

” Ocenjujući projekat na osnovu kriterijuma datih u javnom pozivu Konkursa utvrđeno je da projekat ne ispunjava sledeće kriterijume: – uticaj i izvodljivost sa stanovišta razrađenosti i izvodljivosti plana realizacije projekta. Serijal se emituje godinama unazad i ima ustaljen način realizacije, a projekat ne nudi inovativne elemente. Medijski sadržaj nije jasno definisan. Nema uvida u teme koje će biti obrađene.”

To komisija kaže za serijal koji se emituje na N1 tv (svake nedelje u 21 h) i još 50 lokalnih, regionalih i stranih TV (MK, MNE, BiH). 

Do sada je snimljeno više od 150 polusatnih emisija na temu zaštite životne sredine. Za pojedinačne emisije i serijal tim Zelene patrole je dobio najznačajnija medijska i filmska priznaja u Srbiji i svetu!

Serijal se snima od 2010. godine i nikad nismo bili u ovako teškoj situaciji.

Agencija za borbu protiv korupcije je odbila da finansira projekat jer nije priložen CV računovođe!!! 

Država je odlučila da se brutalno obračuna sa Vojvođanskom zelenom inicijativom zbog produkcije dokumentarnog tv serijala “Zelena patrola na delu” tako što će preseći svaku mogućnost da se serijal finansira!!!

POSLEDNJA VEST:        NAGRADA NOVINARKI RUŽI HELAĆ

https://vom.rs/…/proglaseni-pobednici-novinarskog…/

U konkurenciji za novinarski poduhvat, žiri je jednoglasno odlučio da nagradu dodeli novinarki Ruži Helać iz Novog Sada, za serijal TV reportaža pod zajedničkim naslovom „Zelena patrola na delu”.

Uz opštu ocenu da su Ruža Helać i njene TV reportaže stvarni pobednici ovogodišnjeg konkursa, žiri smatra da su članovi Udruženja „Vojvođanska zelena inicijativa” i ekipa koja realizuje ovaj serijal od oko 150 polučasovnih reportaža, najjači i najprofesionalniji doprinos našim nastojanjima da generacijama obezbedimo zdravu životnu sredinu. – ocena je žirija.

Bilo bi nam dragoceno da naš APEL ZA PODRŠKU ZELENOJ PATROLI podelite u Vašoj fb grupi ili pozovete ljude da nas podrže.

Unapred zahvalan tim Zelene patrole 

Zajedno do pobede!!!

S poštovanjem

Ruža Helać – predsednica
mobile: +381.64.1258218
email: ruza.helac@gmail.com 
site: www.vojvodjanskazelenainicijativa.org.rs

Cuvajte drvece.
Nemojte stampati ovu poruku, ako to nije neophodno
Save a tree. Dont print this message unless neccessary 
Podelite sa drugima:

Povezani članci