ALEKSANDAR PAVIĆ: Američke elite će pokrenuti nova žarišta i ratove da zaustave svoj pad!

ALEKSANDAR PAVIĆ: Američke elite će pokrenuti nova žarišta i ratove da zaustave svoj pad!

Аналитичар Александар Павић каже да САД покушавају да покрену нове кризе и ратове у Азији и Африци како би зауставиле процес јачања Кине и Русије, а да ни Балкан није безбедан у тренутној геополитикој ситуацији.

(Израеласки лоби одговоран за америчи напад на иранског генерала Kaсем Сулејманија у Ираку: Александар Павић)

Он објашњава да су америчке елите у паници, поготово страхују да ће Кина у наредне две године преузети примат у Свету и због тога су спремне и на најесктреминије потезе како се то не би десило.

Као једно од најопаснијих жаришта Павић наводи Пакистан, где изазивајући нестабилност, САД желе да одсеку важан правац за кинески извоз. Говорећи о Казахстану, Павић објашњава да та земља повлачи антируске потезе, али да ни Русија, ни Кина не смеју да дозволе себи да Казахстан у потпуности падне под западни утицај.

Павић каже да би избори у Турској и евентуални пораз Ердогана у другом кругу могао да изазове велике проблеме за Русију. Он објашњава да ако дође до промене власти може се десити да Турска повећа извоз оружја у Украјину и почне да прави проблем руским бродовима које пролазе кроз Босфор.

Павић сматра да рат који се води није само у економском у војном сектору, већ је и рад за систем вредности где је под посебним нападом Православље.

2.SLIKA Турски председник Реџеп Тајип Ердоган позвао је јуче на Твитеру присталице да остану близу гласачких кутија до званичног објављивања резултата општих избора у Турској 14. маја.

https://hronograf.net/2023/05/15/izbori-u-turskoj-erdogan-pao-ispod-50-kradja-obradjeno-vise-od-95-glasova/?fbclid=IwAR3npz2_aIn4u7QElEW-Wvbbn-29iT52YaUxrf2MNTXvvqbRtEYh6HGcWEU

Избори у Турској: Ердоган пао испод 50%, “Крађа…” – Обрађено више од 95 % гласова · Hronograf.net

– Неко то назива хибридним ратом, али ово је заправо тотални рат – каже Павић.

У интервјуу за Јутјуб канал Правда он говори и о политичкој кризи у Србији, стању опозиције, Косову и Метохији, српској дипломатији и другим актуелним темема.

Izvor: https://hronograf.net/2023/05/15/aleksandar-pavic-americke-elite-ce-pokrenuti-nova-zarista-i-ratove-da-zaustave-svoj-pad/

Podelite sa drugima:

Povezani članci