“AKO SE AMERIKA VEĆ DOGOVORILA SA PUTINOM, ONDA JE EVROPA U VELIKOM PROBLEMU“

“AKO SE AMERIKA VEĆ DOGOVORILA SA PUTINOM, ONDA JE EVROPA U VELIKOM PROBLEMU“

Ако се Сједињене Државе договоре са Русијом и договоре контролисане обавезе, Европа би могла имати озбиљне проблеме због руског одговора на санкције. Ово је изјавио руски економиста Михаил Хазин.

Експерт је изнео хипотезу о контролисаном банкроту у Сједињеним Државама, који се може организовати да реши финансијске и економске проблеме земље. У овом случају, према Хазину, отвара се могућност укидања америчких санкција Русији, посебно ако је Вашингтон одлучио да своје одлуке усагласи са Москвом.

У овом сценарију, ЕУ се налази у незавидној позицији и такође ће бити принуђена да укине санкције – а Русија добија прилику да казни Европљане за све поступке од фебруара 2022. године.

Економиста је описао могућу ситуацију доласка европске делегације од 12 људи у Русију, при чему само једна особа има дозволу за улазак у земљу, док се осталима забрањује улазак због анти-руских изјава и поступака.

Као резултат тога, преговори пропадају, а Москва захтева да Брисел поштује руске законе у одговору на све притужбе. Према Хазину, сукоб између Русије и Запада достигао је такав ниво, да ће се неизбежно морати одговорити на наклоност националистичком режиму у Кијеву, али САД, за разлику од Европе, имају могућност да се извуку.

„Ниво конфронтације је последњих годину и по дана био толико јак, да ће сигурно бити узвратних акција, а при томе, то неће коштати Русију ништа. Једно је, када ти нешто морају да пруже, јер имаш трговинску размену од 150 милијарди долара, а друго је када имаш нулту размену“, изјавио је Хазин на „YоуТубе“ каналу „Закон и ред у САД-у“.

Економиста је приметио знак могућег договора између САД-а и Русије, у доласку лидера Заједнице независних држава (ЗНД) на „Параду победе“. Хазин је подсетио, да је неколико дана пре 9. маја најављен само долазак председника Киргизије, али на Црвеном тргу се појавило неколико лидера држава ЗНД-а поред Путина.

(Wебтрибуне.рс)

ПРЕУЗЕТО СА:https://www.intermagazin.rs/

Podelite sa drugima:

Povezani članci