Свиње на адреси Пролетерска 23, Нови Сад,…

Поштована/и,

Пре пар дана сам са Вама ступио у контакт телефоном везано за проблем који имам ја, као и све комшије у околини.

Наиме, један од комшија власник је неколико стотина свиња на адреси Пролетерска 23, Нови Сад, насеље Клиса. Свиње држи у неадекватним условима, а фекалије излива у отворене јаме које је ископао делимично на свом поседу, делимично на јавној зеленој површини. Несносан смрад од свиња и њихових фекалија шири се целим насељем, а појавила се и велика количина мува и комараца. Често нагомилава количине помија којима их храни, па се додатно шири и смрад ускислих помија. Такође док их храни, а често и ноћу, чују се страшни крици и урлици велике количине свиња.

Због овог проблема велики део насеља не може нормално да живи, не може се нормално дисати, што посебно смета, између осталог и мени, астматичару са тешким обољењем астме. Прозори се не могу нормално отворити а да смрад и инсекти не уђу у просторије. Живот у нашој околини постаје готово немогућ, и због толике количине отворених фекалија, чије фотографије шаљем у прилогу, забринути смо за здравље нас и своје деце. Посебно нас брине јер се пре пар година појавила куга међу свињама поменутог власника. Након спаљивања и дезинфиковања објеката, добио је забрану за узгој свиња на територији града, у градској зони, али је он опет обновио сточни фонд.

Без обзира којом брзином ће се решавати проблем узгоја свиња на поменутој адреси, посебно молим да се што пре уклоне поменуте отворене јаме у којима су нагомилане фекалије, јер се плашимо зараза како је дошло топло време, и долази до јаких испарења фекалија.

Молио бих Вас да нам помогнете јер смо већ постали немоћни. Из неких разлога градске власти не реагују, иако смо писали и петиције и жалбе ветеринарској, комуналној инспекцији, и обраћали се градским властима, конкретно, помоћнику градоначелника за комуналне послове.

Унапред Вам се захваљујем, и молим за помоћ, јер више заиста не знамо коме да се обратимо, а наш живот у овим условима постаје немогућ!

Надам се брзом одговору и помоћи, јер како крећу врућине све постаје још горе.

Срдачно Вас поздрављам,

Ново Тешић

Пролетерска 27 21000 Нови Сад

тел. 065 581 50 50

 

Podelite sa drugima:

Povezani članci